torsdag 16 september 2010

Budapest

Är hemkommen från Budapest och kan sammanfatta resan som otroligt kul, givande, kulturrik samt billig. Vi bodde i centrala Pest i en lägenhet vi hyrde av en bekant. Lägenheten var placerad i närheten av de judiska kvarteren, så därför var det där vi gick mest. Vi var kungar på gatorna när det var dags för hemfärd.

Vi provade på mycket turistiga saker. Såg Operan, synagogan, basilikan. Tog ett besök på Széchenyibadet (varm källa), handlade på Saluhallen och besökte även Margaretaön för en cykeltur innan vi begav oss till Buda-sidan för att se närmare på Mathiaskyrkan och få en schysst vy över Parlamentet, Ungerns största byggnad. Mer eller mindre hela Budapest är en krigshärjad stad, där nya och gamla byggnader står vägg i vägg. Billigt som fan. Öl i affären för 7kr, "dyr" fika på Gerbaud för 70kr, osv...

nytt vs. gammalt


Saluhallen


Margaretaön




Parlamentet


Hjältarnas torg, milleniemonumentet


Pest sett från Buda.

5 dagar var en lagom längd i Budapest, nu har jag varit där och kan peka ut lite gator, kyrkor och restauranger man inte får missa. Men oavsett vart man går eller vart man väljer att åka öht så finns det ju ingenting som någonsin kan slå ett episkt sällskap, som det jag hade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar